Met onze reseller hosting neem je als webdesigner een groot hostingpakket af. Op dit hostingpakket kun je meerdere websites hosten. Bijvoorbeeld de websites van je klanten. Onze reseller hosting is white label en dat heeft vele voordelen ten opzichte van gewone reseller hosting. In dit artikel leg ik uit wat white label reseller hosting is en wat de voordelen zijn.
Reseller hosting
Reseller hosting is hosting die je kunt opsplitsen in meerdere hostingpakketten. De grootte en ook bijvoorbeeld de toegestane hoeveelheid dataverkeer, het aantal e-mail accounts, etc. kun je zelf instellen. Daarna kun je je klanten toevoegen en koppelen aan een hostingpakket.
Met hosting onder je eigen naam kun je je klanten een compleet product bieden, van het bouwen van een website tot het onderhoud ervan tot een domeinnaam met hosting.
Maar er zijn ook nog andere voordelen.
- Je hebt geen technische kennis nodig van het beheer van servers
- Er is geen grote investering nodig, de kosten zijn laag
- Voor ondersteuning kun je terugvallen op de partij waar je de reseller hosting afneemt en jij kunt je focussen op waar je kracht ligt
- Optimale schaalbaarheid: het is mogelijk om heel klein te beginnen, kleiner dan wanneer je een VPS zou afnemen. En upgraden gaat in kleinere stappen
Door de combinatie van voordelen is reseller hosting erg populair onder webdesigners.
White label reseller hosting
White label reseller hosting is een vorm van reseller hosting waarbij de hostingprovider ervoor zorgt dat jij onder jouw bedrijfsnaam hosting kunt leveren aan jouw klanten zonder dat jouw klant kan zien van wie jij de reseller hosting afneemt. De naam van de hostingprovider die jou het de reseller hosting levert, is dus niet zichtbaar. Jouw klant wordt nooit geconfronteerd met jouw leverancier.
Voordelen white label reseller hosting
White label reseller hosting heeft een aantal extra voordelen ten opzichte van gewone reseller hosting.
Duidelijkheid voor jouw klant
Een belangrijk voordeel van white label reseller hosting is dat klanten niet geconfronteerd worden met een naam van een externe partij. Per slot van rekening doet de klant zaken met jouw bedrijf en zit daar het vertrouwen. Het is op zijn minst verwarrend als jouw klant na inloggen in het controle panel ineens een logo ziet van jouw leverancier. Mogelijk komt dat zijn vertrouwen in jou niet ten goede.
Bescherming van jouw privacy en marges
Omdat de klant niet weet waar jij jouw hosting afneemt, wordt jouw privacy beschermd.
Bij reseller hosting bepaal je zelf de prijzen van de domeinnamen en hostingpakketten. Op alle domeinnamen krijg je bij ons een aantrekkelijke korting. Met white label reseller hosting weet jouw klant niet wat jij betaalt voor domeinnamen en hosting en wat jouw winst is.
Kenmerken white label reseller hosting
Wat maakt reseller hosting nou white label? Waaraan moet het voldoen om het stempel ‘white label’ te mogen dragen?
Er zijn best veel aanwijzingen waaruit kan blijken wie de uiteindelijke leverancier is van jouw hosting. De hostingprovider moet dus diverse maatregelen nemen om dat te verbergen.
Nu moet ik wel meteen melden dat de maatregelen niet 100% waterdicht zijn. Je kunt dat vergelijken met een product. Bij white label reseller hosting heeft de hostingprovider zijn product in een neutrale witte doos gedaan en biedt dat aan jou aan als neutraal pakket. Jij verpakt het pakket in jouw cadeaupapier (logo) en biedt het aan aan je klanten.
De gemiddelde klant zal het papier niet verwijderen en ook al doet hij dat wel, dan is de doos onder het papier nog steeds neutraal.
Toch staat onvermijdelijk ergens nog wel een vingerafdruk van de hostingprovider op de witte doos. Je kunt je voorstellen dat er wel enige vasthoudendheid voor nodig is om de herkomst van de vingerafdruk te achterhalen.
Eigenschappen van white label reseller hosting
White label reseller hosting moet voldoen aan diverse voorwaarden:
- WHOIS van domeinamen verwijst niet naar de bedrijfsnaam van jouw leverancier van reseller hosting
- white label nameservers
- white label webservernaam (hostname)
- controle panel zonder logo van jouw leverancier
- discretie van jouw leverancier
WHOIS van domeinnamen verwijst niet naar je leverancier
In de WHOIS van een domeinnaam kun je zien bij welke partij waarbij de domeinnaam is geregistreerd (registrar). Verder kom je in de WHOIS de contactgegevens van de eigenaar, de administratieve contactpersoon en de technische contactpersoon tegen. Als je domeinnamen registreert bij dezelfde partij als waar je het reseller hostingpakket afneemt, dan is er in het ideale geval geen verwijzing naar je leverancier.
Stip Hosting voldoet daaraan en in de WHOIS is niet te zien dat je de domeinnaam bij Stip Hosting hebt geregistreerd. Als je een domeinnaam registreert, worden automatisch jouw gegevens gebruikt voor de eigenaar, de administratieve en technische contactpersoon. Meteen na registratie kun je de gegevens van de eigenaar invoeren als je dat wilt.
White label nameservers
Een nameserver is een server waarop domeinnamen zijn opgeslagen. Bij elke domeinnaam is vermeld waar deze op het internet te vinden is. Een nameserver is eigenlijk een soort telefoonboek. Zonder telefoonboek kun je niet doelgericht iemand bellen. Zonder werkende nameservers zal een domein niet bereikbaar zijn.
Een domeinnaam is altijd gekoppeld aan minimaal twee nameservers. Dat heeft met veiligheid te maken. Valt de ene nameserver uit, dan kan de andere nameserver vertellen waar de domeinnaam te vinden is.
Simpel gezegd is een domeinnaam gekoppeld aan de nameservers via minimaal twee NS-records en elk NS-record is gekoppeld aan een aparte nameserver. In de naam van het NS-record komt vaak de bedrijfsnaam voor van de leverancier en het NS-record verraadt daarmee dus waar de domeinnaam wordt afgenomen. Bij gebruik van white label nameservers komt de bedrijfsnaam van de leverancier niet voor in de NS-records.
White label webservernaam (hostname)
Bij mailverkeer is de servernaam of hostname zichtbaar in de headers van de e-mail. Vaak heeft de server de naam van het bedrijf van je leverancier in zich. Bijvoorbeeld server2.hostingprovider.nl. Een oplettende klant kan daaruit opmaken waar jij je hosting afneemt.
Control panel zonder logo
Natuurlijk moet het control panel van de hosting zonder logo van jouw leverancier aan je worden opgeleverd.
Discretie van jouw leverancier
Alles staat of valt natuurlijk met de discretie van je leverancier. Het is niet de bedoeling dat je leverancier contact opneemt met jouw klanten.
White label reseller hostingpartij kiezen
Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van white label reseller hosting, is het selecteren van de juiste hostingprovider gemakkelijker. Maar meer dan een eerste selectie kun je niet maken, want de reseller hosting kan dan wel white label zijn, de hosting moet daarnaast ook goed, betrouwbaar en snel zijn. En liever betaal je ook niet teveel natuurlijk.
Veilige en moderne hosting
Uit een onderzoek onder hostingproviders is gebleken dat slechts 6% van de hostingproviders ondersteuning biedt voor moderne en veilige internetstandaarden.
In het onderzoek zijn zowel grote en bekende hosters als de wat kleinere en mindere bekende hostingproviders nader bekeken op moderne verbindingen en servers en op veilige hosting.
Onderdelen als IPv6, DNSSEC, gratis SSL/HTTPS, maar ook de veiligheid van de website van de hostingprovider zelf zijn onderzocht.
Ik adviseer om altijd te kiezen voor een hostingpartij die voldoet aan de standaarden. Je wilt niet meemaken dat je websites ineens niet meer bereikbaar zijn doordat je hostingpartij niet is meegegaan met de tijd. Of dat een domeinnaam ineens naar een nepsite wordt omgeleid omdat de hostingpartij de domeinnamen niet beveiligt met DNSSEC.
Behalve op de onderzochte onderdelen kun je ook nog letten op andere kenmerken die te maken hebben met moderne en veilige hosting. Een voorbeeld daarvan is de ondersteuning van HTTP/2. Dit geeft een aanzienlijke snelheidswinst bij gebruik van SSL/HTTPS.
Let ook op de PHP-versies die ondersteund worden. Een moderne hoster ondersteunt de nieuwste PHP-versie.
Het is slim om ook te kijken naar het back-up beleid van de hostingprovider. Maakt de hoster back-ups van de websites en e-mail van jou en je klanten? Zijn deze back-ups gratis beschikbaar?
Snelle en betrouwbare hosting op SSD
Het voordeel van SSD hosting is dat websites aanzienlijk sneller worden geladen. Met name websites met een database zoals websites die zijn gebouwd met WordPress of Joomla profiteren daarvan. SSD hosting is ook betrouwbaarder omdat in SSD-schijven geen bewegende delen zitten, in tegenstelling tot HDD-schijven. Ze vallen dus minder vaak uit.
Gebruiksgemak en snelle en deskundige support
Je bespaart jezelf een hoop frustratie en zeeën van tijd als het controle panel gebruiksvriendelijk is. Een one-click-installer waarmee je in een paar muisklikken je favoriete CMS installeert is toch ook een echte must als je gebruiksgemak ook belangrijk vindt.
En als je eens een vraag of een probleem hebt, dan wil je snel geholpen worden. De service die jij aan je klanten wilt bieden moet niet gehinderd worden door traagheid van de kant van je hostingprovider.
Ideaal is het als je hostingprovider ook nog goede kennis heeft van het CMS waarmee jij werkt, bijvoorbeeld WordPress of Joomla. En natuurlijk bereid is je daarbij ook af en toe te adviseren of op weg te helpen. Gaat er eens iets niet goed bij de installatie van een plugin dan kan de hostingprovider met kennis van jouw CMS je veel beter en sneller helpen dan een ‘algemene’ hostingprovider.
Lage prijs
Als je aan bovenstaand verlanglijstje nog een lage prijs toevoegd, dan is het gelijk aan zoeken naar een speld in een hooiberg. Het beste kies je voor een hosting provider waarbij je kunt kiezen voor een klein reseller hosting pakket. Upgraden kan altijd nog. Er zijn hosting providers die enkel erg grote reseller hostingpakketten aanbieden. Als je nog niet zoveel klanten hebt, dan zijn je kosten in het begin hoog. En juist die startperiode van je ondernemeng is al vaak een periode met extra kosten. Kijk daarom naar een hostingprovider die een lage prijs combineert met een klein reseller hosting pakket.
Maak een afweging
Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het maken van een keuze.
Als je vragen hebt over white label reseller hosting, neem dan gerust contact met ons op.
Meteen een white label reseller hostingpakket bestellen? Klik op onderstaande button en bestel jouw reseller hostingpakket.