Jouw website gebruik je waarschijnlijk om contacten te leggen met bestaande klanten en om potentiële klanten te bereiken. Daarbij besteden de meeste ondernemers vooral veel tijd aan de inhoud en de lay-out van de website. Het kiezen van een hostingpartij wordt vaak snel gedaan of de hosting wordt klakkeloos ondergebracht bij de websitebouwer.
Je website moet er perfect uitzien
Natuurlijk is je website het visitekaartje van je bedrijf en moet deze er perfect uitzien. Maar stel je eens een mooi opgemaakte etalage voor met prachtige juwelen. Zo’n etalage valt ten prooi aan vandalisme als deze is geplaatst in een onveilige omgeving. Of de prachtige etalage wordt niet gezien omdat deze gewoon niet goed bereikbaar is. Om onbekende redenen is de weg afgesloten.
Vooral kleine bedrijven maken vaak een verkeerde keuze in het kiezen van een hostingprovider.
Wat gebeurt er als je de verkeerde hostingkeuze maakt?
Misschien denk je dat het niet zoveel uitmaakt welke hostingprovider je kiest. Elke hostingpartij is goed. Of je weet niet waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste hostingprovider. Dus kies je de goedkopere hostingprovider.
Nu hoeft er niets mis te zijn met budgethosting, maar hosting kiezen op basis van alleen de prijs is geen goed idee. Als een hostingprovider niet de juiste veiligheidsmaatregelen heeft genomen loop je een verhoogd risico op een gehackte website. Of als de hostingprovider geen moderne verbindingen gebruikt, is je website nu of in de toekomst niet voor iedereen zichtbaar. Er ontstaan ook problemen als er te veel websites op een server zijn geplaatst. Tijdens de ‘spits’ (momenten van veel bezoekers naar websites op de server) raakt de server dan overbelast. Daardoor worden alle websites op de server traag of kan het zelfs zo zijn dat je website volledig onbereikbaar wordt.
Gevolgen van slechte hosting
- Verlies van inkomsten
Als je website uitvalt, kunnen je potentiële klanten je website niet bezoeken. Erger nog, als je een online winkel host, verlies je omzet en inkomsten. Amazon had onlangs 40 minuten stroomuitval, wat ongeveer 5 miljoen dollar kostte. Jouw verlies is misschien niet zo groot, maar het is nog steeds een verlies aan inkomsten. - Negatief effect op je SEO ranking
Je doel met content marketing is om hoog te scoren in zoekresultaten, zodat klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Als je website herhaaldelijk wordt onderbroken wanneer zoekmachines een bezoek proberen te brengen, wordt je score bij zoekmachines negatief beïnvloed.
Afgezien van downtime, waarbij je website helemaal niet bereikbaar is, heeft een trage website ook een nadelige invloed op je score bij zoekmachines. - Aanvallen op je website en een gehackte website
Natuurlijk probeer je je website veilig te houden door WordPress, Joomla, plugins en extensies steeds up-to-date te houden. Maar staat jouw website op een onveilige server, dan kan dat extra aanvallen op je website veroorzaken. En in het ergste geval wordt je website gehackt. - Je website is onbereikbaar voor een deel van de bezoekers
Zelf zie je je website wel, maar soms hoor je geluiden van mensen die aangeven dat ze je website niet kunnen bezoeken. Dit kan veroorzaakt worden doordat je hostingprovider geen IPv6 biedt, maar alleen IPv4. Je website is dan niet te bezoeken door iemand die een IPv6 verbinding gebruikt.
Sommige kleine hostingproviders hebben weinig kennis van servers en systeembeheer. Als er veel aanvallen zijn, lossen ze dat vaak op door complete landen de toegang tot alle diensten op de server te ontzeggen. Een bezoeker uit zo’n geblokkeerd land kan dan geen enkele website op de server meer bezoeken. Het blokkeren van landen is schieten met een kanon op een mug en bovendien werkt het maar tijdelijk. Ook is die methode niet waterdicht en kun je op deze manier toch mensen uit andere landen ook onbedoeld blokkeren. - Risico op DNS-vergiftiging (Engels: DNS cache poisoning)
Dit zijn aanvallen waarbij de domeinnamentabel (Domain Name System, DNS) van een server wordt gewijzigd. De adressen worden vervangen door nepadressen. Wanneer er vervolgens een URL wordt opgevraagd (bijvoorbeeld stiphosting.nl) uit een gewijzigde DNS tabel, dan gaat de bezoeker niet naar de echte website, maar naar een nepwebsite. En dat zonder dat de bezoeker dit in de gaten heeft of kan ontdekken. Als een hostingpartij domeinnamen beveiligt met DNSSEC en dit op de juiste wijze implementeert, is DNS-vergiftiging niet mogelijk. - Voor veiligheid moeten betalen
Wil je een SSL-certificaat zodat je je website op HTTPS kunt zetten? Veel hostingproviders bieden geen gratis SSL certificaten van Let’s Encrypt, maar alleen SSL-certificaten waarvoor je jaarlijks moet betalen. Sommige gebruikers zien er om die reden vanaf, waardoor hun website geen versleutelde verbinding heeft en dus onveilig is.
Goede hosting kiezen
Een goede hostingpartij plaatst jouw website en e-mail op een veilige server. Hij zorgt ervoor dat alle diensten op de server bereikbaar zijn via een veilige en moderne verbinding. En natuurlijk hoef je niet te betalen voor een simpel SSL-certificaat. Ik ben van mening dat je er vanzelfsprekend van uit mag gaan dat de aangeboden hosting veilig is en dat je daar niet extra voor hoeft te betalen. Een SSL-certificaat hoort dus gewoon inbegrepen te zijn in het hostingpakket.
Voordelen van goede hosting
- Meer kans op een betere SEO ranking
- Minder kans op een gehackte website
- Je website is bereikbaar voor iedereen, overal ter wereld, zowel via IPv4 als via IPv6
- DNSSEC zorgt ervoor dat er geen misbruik gemaakt kan worden van je domeinnaam
- Met HTTP/2 ondersteuning is je website snel
Extra’s bij de hosting van Stip Hosting
Het kan nog beter. Bij hosting van Stip Hosting geniet je van diverse extra’s.
WordPress, Joomla of een ander CMS in een paar muisklikken installeren
Geen gedoe met FTP en databases aanmaken, maar gewoon in een paar muisklikken je CMS installeren. Zoveel gemakkelijker!
Bij Stip Hosting is dat al jaren vanzelfsprekend en bovendien helpen we je als je er ondanks de one-click-installer niet uitkomt. Hoe? Nou gewoon, dan installeren wij het voor je, zonder extra kosten.
Automatische veiligheidsupdates
Misschien heb je een WordPress website of een website met een ander CMS, zoals Joomla. Dan weet je vast dat er voor het CMS en de plugins regelmatig veiligheidsupdates uitkomen. Die updates dichten gevonden lekken en ze moeten zo snel mogelijk geïnstalleerd worden. Vaak komen de updates frequent uit, waardoor het je gemakkelijk kan ontgaan dat er alweer een update is. Of je hebt er even geen tijd voor. Wat zou het fijn zijn als dit soort updates automatisch door je hostingprovider worden geïnstalleerd. Nou, dat kan!
Host je je website bij Stip Hosting, dan worden veiligheidsupdates gratis en automatisch geïnstalleerd. Op een veilige manier, want eerst wordt er een automatische back-up gemaakt van je website en daarna wordt de update geïnstalleerd.
Back-ups van je website
En toen klikte je hier en toen daar en per ongeluk drukte je op een toets en ineens was je website weg.
Dat overkomt de beste en het is fijn als je hostingpartij daar begrip voor heeft en een back-up beschikbaar heeft.
Stip Hosting maakt dagelijks back-ups van de volledige server en bewaart die back-ups zeven dagen. Daarnaast wordt er op de eerste van de maand een back-up gemaakt die een half jaar wordt bewaard. Zo kun je een half jaar terug in de tijd.
Het kan best bewerkelijk zijn om de back-up van jouw website terug te plaatsen vanuit een server back-up. Daarom kun je vaak sneller en gemakkelijker de one-click back-ups gebruiken die je terugvindt in je hosting controle panel. Deze back-ups worden automatisch gemaakt in Installatron, maar je kunt ook handmatig een back-up maken. Installatron back-ups zijn gemakkelijk, in enkele muisklikken, terug te zetten. Kom je er niet uit, dan helpen we je graag.
Back-ups van je e-mail
Ook met je e-mail kan iets mis gaan. Fijn als je hostingprovider een back-up heeft en niet moeilijk doet over het terugplaatsen ervan.
NVMe hosting
NVMe opslag zorgt voor een zeer korte toegangstijd en hoge schrijf- en leessnelheden. Bezoekers van je website zullen merken dat deze snel wordt geladen. De snelheid van je website is bovendien een factor in de ranking bij zoekmachines. Al onze servers zijn voorzien van supersnelle NVMe opslag.
Kennis en support
Een goede hostingpartij helpt je met technische ondersteuning en beveiligingsproblemen en je wordt snel en vriendelijk geholpen op een persoonlijke manier en in begrijpelijk taal. Heb je een WordPres of Joomla website, dan ben je het beste uit bij een in WordPress en Joomla gespecialiseerde hostingprovider. De servers zijn dan geoptimaliseerd voor WordPress en Joomla, wat de werking, het gebruiksgemak en de snelheid van je website ten goede komt.
En als je hostingprovider kennis van en ervaring met WordPress of Joomla heeft, is dat een grote pre. Als je een vraag stelt over een probleem met je website, dan kan een hostingprovider met kennis van het systeem je snel verder helpen.
Hosting van Stip Hosting
Met hosting van Stip Hosting zit je goed. Wij voldoen aan de standaarden en bieden veilige en moderne hosting. Dat betekent:
- DNSSEC op je domeinnaam
- Gratis SSL/HTTPS
- HTTP/2 ondersteuning
- IPv6 bereikbaarheid van je website
- One-click-installer voor WordPress, Joomla, Drupal, PrestaShop en vele andere apps
- Automatische veiligheidsupdates van WordPress of Joomla
- Back-ups van je website en e-mail
- NVMe SSD hosting
- Kennis en vriendelijke support waar je ook gerust een vraag over Joomla of WordPress mag stellen.
Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 december 2019 en geactualiseerd op 3 april 2024.